Je goed voelen - Putte
Je goed voelen
Voel je lekker in je vel
- Trainingen WijZijn. Heeft u behoefte aan een individueel gesprek? Neem contact op met WijZijn.
- Check welke app GGD West-Brabant u aanbeveelt. Kijk bij het paarse icoon: zingeving of gebruik de zoekterm: zingeving.
- Check welke app GGD West-Brabant u aanbeveelt. Kijk bij het donkergele icoon: kwaliteit van leven.
Aan je mentale of psychische gezondheid werken
- Inloopfunctie GGZ WNB: elke woensdagmiddag bij MFC Kloosterhof, telefoon of mail.
- Met iemand praten over hoe je je voelt, je emoties en gedachten en/of omgang met andere mensen of organisaties? Neem contact op met WijZijn.
- Voor jongeren van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen: KOPPsupport.
- Check welke app GGD West-Brabant u aanbeveelt. Kijk bij het blauwe icoon: mentaal welbevinden of gebruik de zoekterm: mentaal.
Voel je verbonden
Kom met elkaar in contact
- Verenigingen, stichtingen, het Dorpsplatform, Buurtpreventieteam, lokale initiatieven of de Adviesraad Sociaal Domein vinden hulp altijd fijn. Af en toe of permanent. Vraag bij hen naar de mogelijkheden.
- Kom naar de huiskamer van De Bunt. Vijf dagen per week open van maandag t/m vrijdag. Voor een kopje koffie, kaarten, lezen, praten, etc. Adres: Hogebergdreef 55b, Putte. Telefoonnummer 0164 785 327.
- Sluit je aan bij activiteiten van de lokale KBO.
- Het Veteranen Ontmoetingscentrum Woensdrecht is er voor nuldelijnsondersteuning van veteranen. Bel voor meer informatie naar 06 14122454 of mail: penpvaneekelen@gmail.com.
- Kom kijken, help mee of doe mee met activiteiten en festiviteiten van: Jeugd en jongerenwerk Putte of Stichting Sociale Culturele Evenementen Putte op Facebook.
Jezelf ontwikkelen
- Je sterker en beter voelen.
- Werken aan betere relaties met anderen. 'Ik wil sociale vaardigheden leren' of trainingen.
- Check welke app GGD West-Brabant u aanbeveelt. Zoekterm: zingeving.
- In (de vergaderruimte van) De Bunt kunt u terecht voor lessen en cursussen. Bijvoorbeeld: Engels les, oefenen met de Nederlandse taal, handwerken en leren omgaan met computer, tablet of smartphone.
Prettig en veilig wonen
Een veilig gevoel
- Zorgen over een bepaalde locatie in uw dorp? Het buurtpreventieteam neemt het op in hun route. Mail de buurtpreventie.
- WhatsApp-Alert: houd elkaar op de hoogte van verdachte situaties in de wijk. Aanmelden voor een alertgroep? Mail naam, adres, postcode en mobiel telefoonnummer in een e-mail naar putte.alert@gmail.com
In en rondom huis
- Persoonsalarmering om snel hulp in te roepen als dat nodig is.
- Buurtbemiddeling voor het oplossen van conflicten in de buurt.
Hulp inroepen
- Hulp bij (signalen van) verward gedrag.
- Contact met de wijkagent? Meer informatie vindt u hier: www.woensdrecht.nl/politie.
- Zelf helpen als veiligheidsvrijwilliger?
- buurtpreventie: https://www.woensdrecht.nl/buurtpreventie
- EHBO: https://www.woensdrecht.nl/ehbo-verenigingen
- buurtbemiddeling: https://www.woensdrecht.nl/buurtbemiddeling
Versterk je weerbaarheid
- Leren omgaan met stress en je weerbaarheid vergroten? De cursus 'Stresshantering in de praktijk' van HerstelXL helpt stress te leren hanteren.
- Leer beter voor jezelf opkomen met de assertiviteitstraining van WijZijn.
Ingrijpende gebeurtenissen
Levensvragen
- Wanneer je de boodschap krijgt dat je niet meer beter wordt, staat je wereld op zijn kop. Bij alle vragen, wensen en zorgen die er zijn, helpt het Netwerk Palliatieve Zorg. Zij ondersteunen zodat je de zorg krijgt die past bij wat jij belangrijk vindt.
- Het levenseinde, eenzaamheid en ziekte kunnen diepgaande vragen of twijfels oproepen. Het Centrum voor Levensvragen biedt hulp op geestelijk niveau.
Omgaan met verlies
- Omgaan met verlies door de dood, een echtscheiding, verlies van gezondheid of werk is niet alledaags. Ermee om leren gaan, is onderwerp van de training 'Als verlies voorbij komt'. De gemeente Woensdrecht vergoedt de kosten voor inwoners die hiermee te kampen hebben. Bel Claudia Meesters, psychosociaal therapeut: 06 25291872.
Rouwbegeleiding
Gedachtes aan zelfmoord
- Denk je aan zelfmoord of heb je iemand in je omgeving waar je je zorgen om maakt? Bel gratis 0800-0113 of kijk op: www.113.nl.
- Om het taboe op zelfmoordgedachten te doorbreken staat er in Putte een '1K Z1E J3-bankje'. Neem even de tijd om elkaar te zien en te horen hoe het werkelijk met iemand gaat.
Komt u er niet aan uit of heeft u hulp nodig?
Neem contact op met onze intakers via telefoonnummer
14 0164. Zij helpen u graag om te kijken wat passend is
in uw situatie.